18.2.11

16.02.2011_Hürriyet gazetesinde bir haber okudum.. aynen aktarıyorum..

Statik ömrü bitti, yıkın yenisini yapın

Üsküdar Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, statik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilecek. 1978'de temeli atılan cami 1980'de ibadete açılmış, minareleri ise 1983'de tamamlanmıştı. 

İmar ve Bayındırlık Komisyon raporuna göre, statik ömrünü tamamlayan caminin yıkılarak yeniden inşa edilmesi için gerekli plan düzenlemelerinin yapılması taleb edildi. Maliye hazinesi adına kayıtlı 6 bin 790 metrekarelik alanda bulunan caminin, üniversite alanında kaldığı için yeniden inşa edilemediği, bu sebeple dini tesis alanına alınması gerektiği belirtildi.

Eğitim amaçlı cami

Üsküdar Kaymakamlığı ve Müftülüğü'nün görüşlerinin de yer aldığı raporda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eğitim amaçlı uygulama camisi olarak kullanıldığı belirtildi. Konuyla ilgili talepleri inceleyen komisyon, alanın dini tesis alanına alınmasını onaylayarak, Büyükşehir Belediyesi'ne havale etti. Büyükşehir belediye meclisi komisyon raporunu oybirliğiyle kabul ederek plan değişikliğini onayladı.

Fatma Aksu/ İstanbul

Hiç yorum yok:

Ajandalarınıza kaydedin 58.Venedik Bienali yaklaşıyor..

MIAMI | Art Basel bizlere en güzel sanat günlerini sunup bittiğine göre artık önümüzdeki büyük sanat olaylarına bakabilir, ajandamıza kayded...