22.10.10

YAĞLI BOYA TABLO RESTORASYONU_ RÖTUŞ TEMİZLENMESİ

YAĞLI BOYA TABLO_ TEMİZLİK

 Detay: Yüzeysel Kir Temizlenmesi

YAĞLI BOYA TABLO BİR ESERDE EKSİK BOYA TAMAMLAMA: DOLGU/ RÖTUŞ

 Detay: Sağ Kenar

TUVALDE YIRTIK ONARIMI_ÖN GÖRÜNÜŞ



Restorasyondan Sonra













TUVALDE YIRTIK ONARIMI_ ARKA GÖRÜNÜŞ

E-MAIL: eminebileydi@gmail.com

YAĞLI BOYA TABLO RESTORASYONU, tablonun temizlenmesi,  tuval onarımı "tuvaldeki yırtık ve deliklerin tamiri, astarlama, sağlamlaştırma ve germe" boya konsolidasyonu "boyadaki çatlak ve pul pul dökülmenin engellenmesi" yanlış yapılmış veya rengi değişmiş olan eski rötuşun temizlenmesi ve orjinale uygun yeni rötuş yapılması.. AHŞAP ONARIMI "Ahşaptaki deformasyonun önlenmesi, böcek deliklerinin kapatılması" ALTIN VARAK RESTORASYONU



TUVAL ÜZERİNE YAĞLI BOYA TABLO RESTORASYONU_ TEMİZLİK_ OKSİTLENEN SARARAN VERNİK TEMİZLENMESİ


TUVAL ÜZERİNE YAĞLI BOYA TABLO RESTORASYONU_TEMİZLİK

TUVAL ÜZERİNE YAĞLI BOYA TABLO_ KATMANLAR

























Yağlı boya resimde; boya katmanları, boyaların bir diğerinin üzerine gelecek şekilde üst üste sıralanması ile oluşmaktadır. 
Sanatçılar böyle bir uygulama ile boyadan optimum sonucu alabilmektedir. Genellikle kendi özgün hallerinde kullanılan boyalara beyaz eklenerek renkler açılmaktadır. Resimdeki renk efektleri optik olarak ince boya katmanlarının eksilmesi ile sağlanmaktadır. Örneğin; modelleme ve gölgeleme, zemindeki koyu renk ile elde edilmektedir. 





Boya katmanının kalınlığı, resimdeki boya çeşitliliği ve zenginliğine bağlı olarak artmaktadır. Zamana, modaya, resim atölyelerindeki eğitimlere ve sanatçıların kendi özgün stillerine, ellerindeki imkanlara bağlı olarak boya katmanlarının kalınlığı değişmektedir.



1. Vernik
Kuruyan yağların veya buharlaşabilen solventin içinde çözünebilen reçine solüsyonu; altında kalan zemin için koruyucu astar tabakası. İnce bir film tabakası olarak boya veya ahşap üzerine sürülür. Bileşenlerindeki uçucu solventin buharlaşması ve/veya yağın oksitlenmesi ile sertleşip kurur. Vernikler eskiden sadece doğal reçineden yapılırken günümüzde yapay reçineler ile de üretilmektedir.


2. Boya Katmanı (II.kat)
3. Boya Katmanı (I.kat)
Pigmentlerin medium ile birleşmesi ile oluşan renkli madde. Resim yapmak için kuru, su ve yağ bazlı malzeme

4. Zemin
Resimden önce tuval üzerinde birörnek doku ve emicilik sağlamak için uygulanan astar katı

5. Tuval
Yağlı boya tablolarda kullanılan keten veya pamuklu dokumalardan oluşan çeşitli ağırlıklarda kumaş


6. Kasnak
Anahtarlı veya anahtarsız, tuval bezini germek için kullanılan tahta destek

Ajandalarınıza kaydedin 58.Venedik Bienali yaklaşıyor..

MIAMI | Art Basel bizlere en güzel sanat günlerini sunup bittiğine göre artık önümüzdeki büyük sanat olaylarına bakabilir, ajandamıza kayded...