29.11.18

Palazzo Spinelli - Istituto per l'Arte e il Restauro

Restorasyon ve konservasyon konusunda birçok ülkede çalışmalar yapılıyor, öğrenciler yetişiyor.. Zamanla hepsini blogumda incelemeye çalışacağız.. 

Hepinizin bildiği gibi öğrenmenin sonu yok..  Özellikle restorasyon okuyan öğrenciler için söylüyorum; okuldan mezun olduğunuzda yaptığımız iş bir zanaat dalı olduğu için alaylı öğrencilik olayı hep devam.. Umarım karşınıza işini iyi bilen ustalar çıkar çünkü kitaplarda okuduklarınızdan daha fazlasını uygulamalarda öğreneceksiniz.. ve tabii alaylı öğrencilikten bir üst seviyeye çıkmak için istediğiniz kadar okul, kurs, atölye çalışmasına katılarak kendinizi hep geliştirmeye devam edebilirsiniz.. Eğitim şart.. 
 
Bugün sizlere İtalya Floransa'da bulunan bir sanat ve restorasyon enstitüsünden bahsetmek istiyorum.. 

Palazzo Spinelli - Istituto per l'Arte e il Restauro

Mimar Sinan Üniversitesi'nden sonra orda kurslar alabilmek için İtalyanca öğrendim gerçi kullanılmayınca lisan unutuluyor.. Bu kendime bir hatırlatma olsun İtalyanca pratik yapmayı unutmamalıyım :))

Palazzo Spinelli de çok çeşitli kurslar ve eğitim programları var dönemleri takip ederseniz kendinize uygun olanı bulabilirsiniz.. Örneğin az bir vaktiniz var ise yaz kursları sizin için doğru seçenek olabilir.. Asistan konservatör olmak için teknik kurslarından faydalanabilirsiniz.. Veya daha kapsamlı bir eğitim için master kurs programına katılabilirsiniz.. 

Detaylı inceleyebilmeniz için aşağıya linkini bırakıyorum




Ajandalarınıza kaydedin 58.Venedik Bienali yaklaşıyor..

MIAMI | Art Basel bizlere en güzel sanat günlerini sunup bittiğine göre artık önümüzdeki büyük sanat olaylarına bakabilir, ajandamıza kayded...