9.11.10

Ali Can Ertuğ Anısına ..


"En eski En Büyük Müzayede Evi_Sotheby's" yazımı hazırlarken, Uluslararası Sanat Dünyasının Altın Türk'ünü de pek tabii ki anımsamadan geçmek istemedim.. 

Genç yaşına rağmen başarılarını tüm dünyanın takip ettiği, yakın çevrem tarafından çok sevilen Ali Can Ertuğ'u geçtiğimiz mayıs ayında kaybetmek şahsen tanışmamış olsam da herkes gibi beni de çok üzdü.. 



Ertuğ, Türkiye'de doğdu ve Alman Lisesi'nde okudu. 1992'de liseden mezun olduktan sonra Amerika'nın en iyi okullarından Vassar Üniversitesi'nde sanat tarihi okumaya başladı. Ve başarılı bir mezuniyetin ardından Sotheby's'de iş hayatına girdi. 1996'dan 1999'a kadar, 19. yüzyıl resimleri departmanında, Osmanlı temalı resim uzmanı olarak çalıştı. Türk koleksiyonerlerin uluslararası sanat piyasasında ağırlığı arttıkça Ertuğ’un adı da parladı. İlk sıçramasını Sotheby’s ile birlikte dünyanın en büyük iki müzayede evinden biri olan Christie’s’e geçerek yaptı. 1999’da direkt başkan yardımcısı oldu ve 9 yıl boyunca 19. Yüzyıl Avrupa Sanatı’na baktı. Türkiye piyasası onun kontrolündeydi. Christie’s’de yapmak istediklerini tamamlayınca 2008’de ilk başladığı yer olan Sotheby’s’e döndü. Uzman olarak ayrılmışken, bu sefer kıdemli başkan yardımcısı olarak görevine başladı. 37 yaşındaki Ertuğ, Sotheby's'in Stratejik İş Gelişiminden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

Hiç yorum yok:

Ajandalarınıza kaydedin 58.Venedik Bienali yaklaşıyor..

MIAMI | Art Basel bizlere en güzel sanat günlerini sunup bittiğine göre artık önümüzdeki büyük sanat olaylarına bakabilir, ajandamıza kayded...